2020. október 24.

Select your Top Menu from wp menus
Cseresznyés krémes csoda –  sütés nélküli finomság, recept

Cseresznyés krémes csoda – sütés nélküli finomság, recept

 

Képtelenség megunni ezt a fenséges finomságot, nálunk egy délután alatt elfogy!

A Cseresznyés krémes csoda Hozzávalói:

  • 30 db babapiskóta
  • 0,5 dl tej
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • A fehér krémhez:
  • 30 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • vaníliaaroma
  • 2 dl habtejszín

A cseresznyés réteghez:

  • 70 dkg magozott cseresznye
  • 7 evőkanál cukor
  • 2 dl víz

 A Cseresznyés krémes csoda Elkészítése:

  1. A cseresznyét, a cukrot és a vizet egy edénybe tesszük és lassú tűzön addig főzzük, amíg a gyümölcs puha lesz és sűrű szirup marad alatta, majd kihűtjük.
  2. A mascarponét a porcukorral, a vaníliával és a citromhéjjal kikavarjuk.
  3. A habot felverjük és a mascarponéhez adjuk. A babapiskóta felét tepsibe, vagy tálba rakjuk, a tejet a vaníliaaromával kikavarjuk és a felével meglocsoljuk. A krém felét ráhalmozzuk, rákanalazzuk a kihűtött cseresznye felét.
  4. A maradék babapiskótával befedjük, meglocsoljuk a vaníliás tej másik felével, majd rákanalazzuk a megmaradt krémet és jól elsimítjuk. A cseresznye másik felével befedjük, a levét is rákanalazzuk.
  5. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egész éjjel hűtőben áll. Meggyel is elkészíthetjük.

Cseresznyés krémes csoda

Forrás: ketkes

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Diós nápolyi
Diós nápolyi, a régi recept szerint, recept

  Nagyon kiadós, és sokáig eláll anélkül, hogy az ízéből veszítene. A Diós nápolyi  Hozzávalói: 20 dkg durvára vágott dió,...

Close