2020. október 26.

Select your Top Menu from wp menus
Cseresznyegazpacho

Story Highlights

  • Cseresznyegazpacho

Hozzávalók:

  • 8 érett paradicsom
  • fél fej hagyma
  • fél kaliforniai zöldpaprika kimagozva
  • fél gerezd fokhagyma
  • kis darabka jó minőségű szikkadt baguette (előző napi)
  • só, olívaolaj, sherryecet
  • kb. 200 gr cseresznyevelő (Boiron)

A hozzávalókat (a cseresznyevelő kivételével) felaprítjuk és összekeverjük. Hűtőszekrényben műanyagfóliával lefedve legalább tizenkét óráig érni hagyjuk. Ezután thermomixben homogénre keverjük, majd átpasszírozzuk. Apránként hozzáadjuk a cseresznyevelőt (nem kell feltétlenül az összeset), s közben folyamatosan kóstoljuk, mert ha túl sokat adunk bele, a leves „elveszti az identitását”.

Garcia_meggylevese-csereszny-gazpacho

„Sajthó” (optimális esetben 3-4 órával szerviz előtt készül el)

  • 250 gr sós lében eltett sajt (pl. lágyabb ízű feta) 1 cm-es kockákra vágva
    1dl tej
  • 30 gr glukóz (vagy lágy ízű méz)

Felmelegítjük a tejet és a sajtra öntjük, thermomixben simára keverjük. Pacojet edényben 24 órára mélyfagyasztjuk (legalább mínusz 15 fok), majd pacojeten áteresztjük.

Háztartási konyhán apróra reszelt kecskesajt és feta keverékét tálalhatjuk a leveshez egy igen vékonyra szelt, szárított kenyéren.

Tálalás

A levest hidegen tálaljuk, kevés finomra vágott szardellával, sajthóval, durvára vágott pirított pisztáciával, pár csepp bazsalikomolajjal.

Forrás:gaultmillau.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Lucskos káposzta hallal és hússal

  Hozzávalók Kovászolt káposzta víz só fejes káposzta csombor és kapor, szárítva szeletelt kenyér és nyers burgonya Kovászolt káposztát készítünk...

Close