Citromos-habos körtepite, recept

Citromos-habos körtepite, recept

A Citromos-habos körtepite Hozzávalói:

A tésztához:

  • 15 dkg dkg túró
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • kevés só

Citromos-habos körtepite

Krém:

  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2,5 dl tej
  • 1 citrom leve, reszelt héja
  • cukor ízlés szerint

Tetejére:

  • 2-3 körte
  • 3 tojásfehérje
  • 3-4 evőkanál cukor

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és a hűtőben hagyom fél órát pihenni. Egy alaposan kivajazott 27 cm-es pie formába nyomkodom, úgy, hogy az oldalán is legyen tészta.. Hogy egyenletes vastag legyen az alja, egy tortaforma aljával egyenletesre nyomkodom. 190 °C-os sütőben addig sütöm, míg a széle egy kicsit pirulni nem kezd.

Citromos-habos körtepite
Közben elkészítem a krémet. Egy tálban elkeverem a tojások sárgáját az étkezési keményítővel, ízlés szerint néhány kanál cukorral, és a tejjel. Ízesítem a citrom reszelt héjával és annyi citromlével, hogy kellemes citromos íze legyen, de ne legyen nagyon savanyú. Az elősütött tésztára öntöm.
A körtéket meghámozom, cikkekre vágom, és egyenletesen kirakom vele a formát.

Addig sütöm, míg a krém megszilárdul, kissé kocsonyás állagú lesz.
A tojásfehérjét habbá verem a cukorral, és elosztom a körte tetején. Nem simítom el, csak kanállal egyenletes vastagra igazítom. Visszateszem a sütőbe, de a hőmérsékletet leveszem 150 °C-ra. Addig sütöm csak, míg a hab egy kis színt nem kap.

Citromos-habos körtepite

Forrás: aliza

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Füstölt sajtos csirkegombóc leves
Füstölt sajtos csirkegombóc leves, recept

A Füstölt sajtos csirkegombóc leves Hozzávalói: A gombóchoz: 20 dkg...

Close