2020. október 25.

Select your Top Menu from wp menus
A Cigánykenyér – avagy Bokoli, Bodag, Punya; recept

A Cigánykenyér – avagy Bokoli, Bodag, Punya; recept

A Cigánykenyér – avagy Bokoli, Bodag, Punya Hozzávalói:

  • 1kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1/2 evőkanál só
  • langyos víz, amennyit felvesz
  • esetleg tepertő darabok összevágva
  • esetleg pici tejföl

A Cigánykenyér - avagy Bokoli, Bodag, Punya

A Cigánykenyér – avagy Bokoli, Bodag, Punya Elkészítése:

  1. Az Alapanyagokat egy tábla rakjuk majd összedolgozzuk, hogy elváljon a tál falától.
  2. Pihentetjük: Fél óra kelesztés után 2 cipót formázunk belőlle, majd egyenként kikent, lisztezett tepsibe téve közepes lángon: 160 -170C sütjük kb. 30percig.
Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts