Churros – “Spanyol fánk”

Churros – “Spanyol fánk”

Story Highlights

  • A churro, amit gyakran spanyol fánkként emlegetnek, talán a mi égetett tésztánkhoz áll legközelebb, ami ugye a képviselő- vagy eklerfánkunk alapja. Természetesen Spanyolországban és a spanyol ajkú országokban a legnépszerűbb, beleértve a karib világot is. A kiejtés lehet a titka, ott tudják elég szépen mondani: csurró

A recept hozzávalói (4 személyre):

  • 2.5 dl víz
  • 2.5 evőkanál + 10 dkg cukor
  • 0.5 kiskanál só
  • 2 evőkanál étolaj + a sütéshez
  • 15 dkg liszt
  • 1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Egy kisebb főzőedényben összekeverjük a vizet és a 2,5 evőkanál cukrot, a sót és a 2 evőkanál olajat, felforraljuk, és a tűzről levesszük.

Azonnal hozzáadjuk a lisztet, formázzuk, és a tésztát egy habzsákba töltjük.

A tésztából csillagcsövön keresztül bő forró olajba 12-15 cm-es csíkokat nyomunk, és aranybarnára sütjük.

A fahéjat összekeverjük a maradék cukorral, és a forró churrókat megforgatjuk benne.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Gombás, Zöldborsós Marhahúsleves gazdagon

A recept hozzávalói ( 6 személyre): 35 dkg sovány pörköltnek való...

Close