Cheddar sajtszósz Tésztában sült virslivel, recept

Cheddar sajtszósz Tésztában sült virslivel, recept

Story Highlights

  • Ez az egyik kedvenc édességem, igazi gyorssegély recept így karácsony előtt. Sütés nélkül, negyed óra alatt elővarázsolható, akár ipari mennyiségbenaRupáner Margót, a Rupáner-konyha bögrés sütijeinek nagymesterét is megkérdeztük, mi számára a legkedvesebb karácsonyi süti, és ha már elárulta, hogy az ischler az, akkor már a receptjét is lejegyeztük gyorsan.
  •   is És általános kedvencnek számít, úgyhogy a siker sem marad el.

 

A Cheddar sajtszósz tésztában sült virslivel HOZZÁVALÓI 4 személyre

  • 50 dkg vajas tészta
  • 2 tojás
  • só, köménymag
  • 2 pár virsli

A sajtszószhoz:

  • 0,5 dl mézes pálinka
  • 0,25 dkg cheddar sajt
  • 1 dl tejszín

30-60 perc
Cheddar sajtszósz tésztában sült virslivel
50 dkg vajas tésztát 3,5 mm-re kisodrunk. Két tojás sárgáját felverünk, megkenjük vele a tésztát és sózzuk. Rárakjuk a virsliket és betekerjük a tésztába. Felszeleteljük és fekve tepsibe rakjuk. Bekenjük tojással és rászórjuk a köménymagot. 200 fokon 15 percig sütjük. Közben elkészítjük a sajtszószt. Mézes pálinkát öntünk az edénybe és meggyújtjuk. Cheddar sajtot morzsolunk bele. 1 dl tejszínt hozzáöntünk és sózzuk és 15 percig főzzük. A megsült virsliket pálcikára húzzuk és a forró sajtszósszal tálaljuk.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Édes-savanyú húsgolyók, recept

A húsgolyók Hozzávalói: 80 dkg darált sertéscomb 2 egész tojás...

Close