Céklakrém leves, recept

Céklakrém leves, recept

Story Highlights

  • A cékla talán nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, de ha jól bánunk vele, nagyon klassz dolgokat lehet kihozni belőle. Mi a Street Kitchenben majdnem minden napot egy házilag frissen préselt zöldség-gyümölcslével indítunk, itt is vissza-visszatérő elem a cékla. Másik kedvenc felhasználási területünk ez a krémleves, amit még jó párszor el fogunk készíteni a tél folyamán. Tegyetek ti is így! Ha eddig azt hittétek, hogy nem szeretitek a céklát, akkor ennél jobb alkalmat keresve sem találtok arra, hogy adjatok neki még egy esélyt.

A Céklakrém leves Hozzávalói 4 tányérhoz

  • 1 közepes fej vöröshagyma vagy salotta
  • Kb 7 dkg vaj
  • Kis darab reszelt gyömbér
  • 40 dkg cékla
  • 12 dkg sárgarépa
  • Só, bors
  • 1 teáskanál fehérbor-, vagy almaecet
  • 10 dkg tejföl
  • Néhány zsályalevél + 2 evőkanál vaj a sütéséhez

Céklakrém leves

A Céklakrém leves Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és egy kanál vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (kb. egy teáskanálnyit), kicsit átpirítjuk és hozzádobjuk a megpucolt, kockára vágott céklát és karikára vágott sárgarépát. Átforgatjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket és fedő alatt puhára pároljuk őket.

Az egészet bedobjuk egy turmixgépbe, teljesen homogén krémmé pürésítjük, majd forró víz hozzáadásával beállítjuk a selymes leves-állagot. Kb. 30 g hideg vajat morzsolunk bele és újból összepürésítjük, végül sóval, borssal és kevés almaecettel lőjjük be a kellemes savanykás-sós ízt.

A zsályaleveleket vajon, közepes hőmérsékleten ropogósra sütjük és leitatjuk egy papírtörlővel. A levest tányérokba szedjük, belekanalazunk egy is tejfölt és pár ropogós zsályalevelet dobunk a tetejére. Kész!

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Bakonyi sertésborda – Joli mama burgonyafánkjával

  A Bakonyi sertésborda Hozzávalói 4 személy részére: 4 szép...

Close