2020. október 25.

Select your Top Menu from wp menus
Caprese csirke sok-sok olvadó mozzarellával

Caprese csirke sok-sok olvadó mozzarellával

Szeretnétek magatokat a paradicsomban érezni? Ennek a csirkének sikerült! A rengeteg mozzarella és a serpenyőben lepirított koktélparadicsomok gondoskodnak arról, hogy ez az egyszerű és gyorsan elkészíthető étel legyen az új kedvencetek!

 Caprese csirke sok-sok olvadó mozzarellával

A Caprese csirke sok-sok olvadó mozzarellával hozzávalói (6 főre)

  • 1 kg csirkemell filé
  • 30 dkg mozzarella
  • 40 dkg koktelpari
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • bors
  • olívaolaj
  • bazsalikom

 Caprese csirke sok-sok olvadó mozzarellával

A Caprese csirke sok-sok olvadó mozzarellával elkészítése:

  1. Az egész csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és tűzforró serpenyőben, kevés olajon, 30 másodpercenként megforgatva megsütjük úgy, hogy a külsejükre szép piros kéreg kerüljön, de belül csak kb. 70%-osra készüljenek el.
  2. A csirkéket ezután tepsibe rakjuk, és megpakoljuk őket mozzarella szeletekkel. Ha ezzel megvagyunk, akkor mehet be a csirke a 150 fokra előmelegített sütőbe, ahol 10 percig sütjük tovább.
  3. Közben a koktélparadicsomokat félbevágjuk, és olívaolajon elkezdjük pirítani őket, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk a paradicsomokat és végül nyakon öntjük egy evőkanál balzsamecettel.
  4. Ezután friss bazsalikomot tépkedünk a paradicsomra, (persze ha nincs friss otthon, akkor a szárított is megteszi!), még egyszer átforgatjuk majd a kész ragut rápakoljuk az időközben megsült sajtos csirke tetejére és rögtön tálaljuk is!

 

forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Marha felsál steak – megyszósszal és sült kifli burgonyával, recept

A recept eredeti szerzője: Széll Tamás; (rostélyossal készült) fényképek: Pikantéria A Marha felsál steak - megyszósszal és sült kifli burgonyával Hozzávalói...

Close