Bulgur elkészítése, recept

Bulgur elkészítése, recept

A bulgur nekem egy új szuperkaja, melyel helyettesíthetem a rizst ha már nagyon unom. A kalóri tartalma is kedvezőbb mint a rizsnek

A bulgur elkészítése, hozzávalók 3-4 személyre:

  • 200g bulgur – tört búza
  • 2 ek ajvár
  • 2 ek ketchup vagy 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 cikk fokhagyma
  • olíva olaj
  • só,bors
  • 1 nagyobb csokor petrezselyem

A bulgur elkészítése:

  1. Az olíva olajat öntsd a serpenyőbe
  2. mehet hozzá a bulgur, pirítsd meg a szemeket egy kicsit
  3. majd következzen a fokhagyma beletörve
  4. engedd fel vízzel, hogy ellepje – később majd pótold, hogy megpuhulhasson benne
  5. add hozzá az ajvárt és a ketchup-ot, sót, borsot
  6. főzd készre
  7. tűzről levéve add hozzá a felaprított petrezselymet

Jó étvágyat kívánunk !

Bulgur elkészítése

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Baharat - Az arab hét fűszer
Baharat – Az arab hét fűszer, recept

Baharat - Az arab hét fűszer: Közel-Keleti konyhákban általánosan használt,...

Close