Brownie golyók, recept

Brownie golyók, recept

Story Highlights

  • Magyarul a legcsokisabb csokigolyók. Nem kell hozzá más, csak egy adag brownie, vagy egy kis maradék brownie és már lehet is gombócozni. Hogy mi értelme? Hát egy kicsit tömörebb, más érzés, mint a szeletekre vágott brownie, és egyébként is vannak olyan helyzetek, amikor jobb egy gombóc, mint egy szelet süti.

A Brownie golyók  Hozzávalói egy kisebb tepsihez (kb. 20×22 cm-es)

  • 300 g vaj
  • 100 g étcsokoládé
  • 60 g cukrozatlan kakaópor
  • 140 g liszt
  • 2 csipet só
  • 4 tojás
  • 240 g cukor (vagy kevesebb, akár felezhető is)

A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét és kevergetjük, míg a csoki el nem olvad. Lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
A kakaóport összeforgatjuk a liszttel és a sóval.
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy kb. 20×22 cm-es tepsit.

Brownie golyók

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokis keveréket és összekeverjük. Beleszórjuk a kakaóporos lisztet, kikeverjük, majd a kész masszát az előkészített tepsibe öntjük.
25 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, szétmorzsoljuk és összegyúrjuk. Ezen a ponton adhatunk hozzá natúr krémsajtot/mascarponét, hogy jobban összeálljon, de lehet ez a “ragasztó” narancslekvár vagy málnalekvár is, akkor is nagyon jó lesz.
A kész golyókat pucéron hagyjuk, vagy aprított csokiban forgatjuk meg és tálalásig hűtőbe tesszük.

Brownie golyók

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Spagetti à la bolognaise, recept

A Spagetti à la bolognaise Hozzávalók a raguhoz: – fél...

Close