Brokkolifőzelék szalonnacsipsszel

Brokkolifőzelék szalonnacsipsszel

Story Highlights

  • Bár évekig mellőztük a főzelékeket, mert nehéz volt elvonatkoztatni gyerekkorunk (nem túl jó) főzelékélményeitől, most szerencsére újra divat lett a főzelékezés, aminek zöldségimádóként nem lehet eléggé örülni. Hoztunk is 4 kipróbált receptet, őszi ízekkel, különleges fűszerekkel.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg brokkoli (lehet mirelit is)
  • 10 dkg baconszalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. vaj

brokkoli-fozelek-szalonna-bacon-chips

Elkészítés:

A megmosott brokkolit rózsáira szedjük, és az olvasztott vajon megforgatjuk. Sózzuk, és felengedjük 2,5 dl hideg vízzel. Felforraljuk, és takaréklángon puhára főzzük. A megfőtt brokkoli kétharmadát kivesszük szűrőkanállal, és a maradékot botmixerrel leturmixoljuk, így sűrítjük. Visszatesszük a megfőtt brokkolikat, hozzáadjuk a tejfölt, és simára keverjük. Összeforraljuk, de nem főzzük tovább. A tűzről levéve belekeverjük a tejszínt is. Lefedve pihentetjük, és közben szép pirosra sütjük a szalonnát. Tálaláskor a főzelékre szalonnacsipszet teszünk, és meglocsolhatjuk egy pici szalonnazsírral is.

Forrás: nlcafe.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Sajttal-sonkával töltött csirkemell – Tökéletes panírban

Hozzávalók 4 személyre: 4 csirkemellfilé 4 szelet trappista sajt 4...

Close