Briós fagyi burger, recept

Briós fagyi burger, recept

A Briós fagyi burger Hozzávalói:

A brióshoz:

  • 250 g liszt
  • 30 g porcukor
  • 1 púpos teáskanál só
  • ½ dl langyos tej
  • 8 g élesztő
  • 3 db szobahőmérsékletű tojás
  • 200 g szobahőmérsékletű vaj
  • 1 tojás + jégcukor a tetejére

A málnaszószhoz:

  • 200 g fagyasztott málna
  • 2 ek. cukor
  • 1 ek. keményítő

Az összeállításhoz:

  • friss menta
  • csoki fagyi

Briós fagyi burger

A Briós fagyi burger elkészítése:

  1. Egy keverőtálba tesszük a lisztet, porcukrot, sót és (a csipet liszttel, és cukorral, langyos tejjel) felfuttatott élesztőt.
  2. Egy dagasztókarral elkezdjük összegyúrni, közben hozzáadjuk egyesével a tojásokat és apránként a lágy vajat. Ha szépen összeállt a tészta, akkor lefedjük egy konyharuhával és meleg helyen 2 órán keresztül kelni hagyjuk.
  3. Ezután még mindig a tálban, egy spatulával kissé megkavarjuk a tésztát, hogy összeessen, majd ismét kelesztjük 1,5 órát, de ezúttal a hűtőben, úgy, hogy fóliát nyomkodunk rá, hogy ne száradjon ki. Egy lisztezett munkalapon, kissé átgyúrjuk a tésztát, majd 6 db gombócot formázunk belőle.
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsire áttesszük, és egy kicsit még kelni hagyjuk ott is őket. A tetejüket megkenjük egy kis felvert tojással és megszórjuk jégcukorral. 180 fokon 15-20 percig sütjük őket.
  5. A keményítőt 1 dl vízzel elkeverjük, és egy lábasba öntjük a fagyasztott málnával és a cukorral együtt. Az egészet összekeverjük és hagyjuk teljesen szétfőni a málnaszemeket, majd átpasszírozzuk egy szűrőn.

A kihűlt briósokat félbevágjuk, az aljára pár levél mentát teszünk, arra jöhet 2 gombóc csokifagyi, amit a málnaszósszal locsolunk meg, végül rárakjuk a briós burger tetejét.

Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Ráérős reggeli: áfonyás muffinkenyér, recept

A tökéletes édes, ráérős karácsonyi reggeli, amire teljesen rákattantunk. Pillanatok...

Close