2020. október 27.

Select your Top Menu from wp menus
Brassói aprópecsenye, recept

Brassói aprópecsenye, recept

Story Highlights

  • Finom sült, borsos pecsenyehús szafttal, sült burgonyával körítve. Kell ennél több? Vagy egyszerűbb?
  • Anyukám szuper receptje…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A Brassói aprópecsenye Hozzávalói

– egyharmad bögre étolaj
– 1 kg sertéslapocka vagy sertéscomb felkockázva
– 1 csapott teáskanál só
– 1 mokkáskanál bors
– 6 gerezd fokhagyma

A Brassói aprópecsenye Elkészítése:

Brassói aprópecsenye
1. A felkockázott húst hideg vízzel átmossuk.
2. Az olajat egy közepes méretű fazékban felmelegítjük.
3. Beletesszük a húst, a sót, a borsot és a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagymát.
4. Az egészet alaposan összekeverjük, majd TAKARÉKON fedő alatt pároljuk harminc percig. Közben kétszer-háromszor óvatosan átkeverjük.
5. Ha letelt a fél óra, akkor kiveszünk egy kocka húst, és megkóstoljuk.
6. Ha nem puha, akkor pároljuk még néhány percig, ha puha, akkor fedő nélkül magas hőfokon pirítsuk zsírjára. Kapjon egy vékony, sült kérget a hús, akkor jó.
7. Kockára vágott, olajban sült burgonyával tálaljuk, kínáljunk mellé csemegeuborkát

Jó étvágyat!

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Pillekönnyű kavart grízes Túrós sütemény , recept

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! A grízes Túrós Hozzávalói: – egy kis pohár tejföl (2 dl) – fél...

Close