Bounty brownie, recept

Bounty brownie, recept

Tisztában vagyunk vele, hogy ez nem egy szuper egészséges desszert, sőt… de gondoljatok csak bele, hogy egy durván csokis alapon, lapul egy házi bounty réteg, amit lezár egy extra csokoládé tető!

Mi baj lehet ebből? Semmi! Próbáljátok ki!

a  Bounty brownie Hozzávalói

A brownie alaphoz :

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g vaj
  • 30 g kakaópor
  • 150 g kristálycukor
  • 2 tojás
  • 70 g liszt

 A kókuszkrémhez:

  • 340 g cukrozott sűrített tej
  • 200 g kókuszreszelék

A csokoládé tetőhöz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 80 g tejszín

Bounty brownieA Bounty brownie elkészítése:

  1. Először készítsük el a brownie alapot. Olvasszuk össze az étcsokoládét a vajjal, kézi habverővel keverjük hozzá a kakaóport, kristálycukrot, a tojásokat, végül a lisztet, majd öntsük sütőpapírral bélelt (20×20-as) formába és 180 fokon légkeveréses sütőben süssük 25 percig.
  2. A krémhez a cukrozott sűrített tejet forgassuk össze a kókuszreszelékkel. Ha kihűlt a brownienk, akkor egyengessük el rajta a krémet. A tejszínt forraljuk fel, majd öntsük az étcsokoládéra, habverő segítségével keverjük csomómentesre, majd öntsük a kókuszkrém tetejére és tegyük hűtőbe 1-2 órára. Amint lehűlt a süteményünk, szedjük ki a formából és szeleteljük.

forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Hortobágyi palacsinta, recept

Szerintünk kevés jobb dolog van annál, mint egy légiesen könnyű...

Close