Bögrés vattasüti, recept

Bögrés vattasüti, recept

 

Ez egy hipp-hopp finomság ismét, a férjem névnapjára készült, a kollégáinak vitte a munkahelyére. Hihetetlenül, puha, laza tésztája van, a tetején pedig egy vaníliapudingos réteg, rajta vajjal és cukorral pirított kókusz. Fenomenális, abbahagyhatatlan…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Bögrés vattasüti

A Bögrés vattasüti Hozzávalói a tésztához:

– két és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg)
– egy és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
– bő fél bögre étolaj (1,5 dl)
– egyharmad bögre szódavíz (1 dl)
– 4 tojás
– 1 csomag sütőpor (12 g)

A pudingos réteghez:

– 2 bögre 2,8%-os tej (fél liter)
– 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
– negyed bögre kristálycukor (4 dkg)

A pirított kókuszhoz:

– 10 dkg vaj
– fél bögre kristálycukor (8 dkg)
– 1 csomag kókuszreszelék (10dkg)

A Bögrés vattasüti Elkészítése:

1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd az összes többi hozzávalóval elkeverjük.
2. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, majd 180 fokon alul-felül sütés programon húsz-huszonöt perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
3. Míg a piskóta egy picit hűl, addig elkészítjük a pudingot a szokásos eljárással. Mikor elkészül, akkor szépen ráöntjük a tésztára, és egyenletesen elsimítjuk rajta.
4. Ezután egy serpenyőben vagy kisebb lábasban közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk a kókuszt a vajjal és a cukorral. Folyamatosan kevergessük!
5. A kész pirított kókuszt szórjuk egy kanál segítségével a süteményre, és igazgassuk el úgy, hogy mindenhol szépen befedje a tésztát.

Bögrés vattasüti

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Grillezés és grillszószók
Grillezés és grillszószók

  Gyakran készítek rablóhúst,gombát,cukkinit,hagymát,paprikát rakok az épp olyan hús mellé,ami van otthon. A felső képen csirkehús volt és bent készült...

Close