Bögrés palacsinta: 12 perc alatt recept

Bögrés palacsinta: 12 perc alatt recept

Story Highlights

  • Kipróbáltuk, működött. Csúsztatott ez inkább, nem klasszikus palacsinta, ami nyilván már a tojásfehérje felverésénél kiderül. Nem mintha ez gond lenne, csak mondom, hogy ne ugyanazt várjátok, mint egy hagyományos palacsintától. De nagyon finom. Pont, mint egy vékony lap piskóta feltekerve. A recept elolvasásától számított 12. percben pedig már kész is volt az első palacsinta. Nem is rossz, ugye? Na jó, gyerekmunkát is igénybe vettem, aki aztán a stylingban is segített és roppant fontosnak tartotta, hogy a képen a “zebrás” palacsinta is szerepeljen, de a 12 perc akkor is jó eredmény. Ebben az alapanyagok előszedése is benne van már. 30 perc alatt pedig az egész elkészült.

Bögrés Palacsinta Hozzávalók (kb. 8 db-hoz):

  • 2 dl-es bögre/pohár
  • 1 bögre tej
  • 2 db tojás kettéválasztva
  • 1 bögre liszt (120 g)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • pici olaj a sütéshez

Egy palacsintasütő serpenyőt enyhén kivajazunk, olajozunk és közepes lángon alágyújtunk.

 

bögrés palacsinta
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
Hozzáadjuk a tejet, fokozatosan a lisztet, csomómentesre keverjük, majd összeforgatjuk a fehérjehabbal.
Merőkanálnyi adagot adagolunk a felforrósított serpenyő közepébe – körkörös mozdulattal, és a merőkanál – de még inkább egy evőkanál hátlapjával szétterítjük a tésztát.

Viszonylag gyorsan kell dolgozni, ne maradjon túl vastag a tészta. 1-2 perc elteltével óvatosan átfordítjuk és a másik oldalát is sütjük pár percig.
A bögrés palacsinta fogyasztható Lekvárral, kakaóval, Nutellával, túrós töltelékkel …

további bögrés receptek, itt a facebook-on

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Tízperces, rögtön puha linzer (bögrésen is) – recept

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! A rögtön puha...

Close