Bográcsos Palóc – Páláóc :) leves

Bográcsos Palóc – Páláóc :) leves

Story Highlights

  • Tejföllel dukálna, de annyira jól sikerült, hogy magában is ízrobbanás :)

Hozzávalók

  • 40 dkg birkalapocka
  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 fej hagyma
  • 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kanálnyi finomliszt
  • 5 dkg zsír
  • só, paprika, kömény, kapor, babérlevél
  • 1 pohár tejföl

paloc-leves-bogracs

A hagymát apróra vágom és zsíron sárgára pirítom.

Beledobom a felkockázott húst, megszórom a paprikával, kevés köménnyel, sózom, ráteszem a zúzott fokhagymát,majd időnként kevés vizet hozzáadva félpuhára párolom. A felkockázott krumplit, a feldarabolt babot rádobom a húsra, magasra állítom a lángot, majd felöntöm egy liternyi vízzel és beleteszem a babérlevelet.

Mikor minden megpuhult behabarom a lisztes tejföllel, megszórom a finomra vágott kaporral és újra

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Bakonyi betyárleves

Hozzávalók: 40 dkg borjúcomb 10 dkg füstölt szalonna 15 dkg...

Close