Birskörte zselé, recept

Birskörte zselé, recept

Ha kompótot készíttek birsből vagy almából, ne dobjátok ki a héjukat. Finom zselét lehet még belőlük készíteni.

 

A Birskörte zselé Hozzávalói:

  • 1 kg birshéj,
  • 50 dkg piros almahéj,
  • kb. 50 dkg cukor.
 

A Birskörte zselé Elkészítése:

A birs és almahéjat egy edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, lefedjük, majd kis lángon addig főzzük, míg pépesre puhul. Ha esetleg a leve nagyon elfőne és a héj még nem puha, feltöltjük kevés meleg vízzel.  Mikor megpuhult, sűrű szitán vagy vászonanyagon átszűrjük és hagyjuk jól lecsöpögni(akár egy egész éjszaka is). Másnap a levet lemérjük, hozzáadjuk a cukrot( ½  l léhez 50 dkg cukor) és kis lángon addig főzzük, míg hideg vízbe cseppentve zselés állagot vesz fel. Tiszta üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. 
Forrás: aledakonyhaja
 
 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
kenyér Martha Stewarttól
kenyér Martha Stewarttól, recept

  Ez a finom pékárú inkább hasonlít egy nem túl...

Close