Belül puha, kívül ropogós – Ízletes narancsos KACSAcomb

Belül puha, kívül ropogós – Ízletes narancsos KACSAcomb

Story Highlights

  • A narancsos kacsacomb igazi karácsonyi klasszikus. A munka nagy részét a sütőd elvégzi.

 

Az édeskés, gyümölcsös zamatú, illatos kacsacomb ünnepi ebédek, nagy családi vacsorák tökéletes főétele. Köretként kínálj mellé krumplipürét, sült krumplit vagy zöldségeket. Kard Éva receptjével a társaság minden tagját az ujjad köré csavarhatod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 kacsacomb
  • 5 narancs
  • 1,5 dl fehérbor
  • 4 szegfűszeg
  • 3 szemborókabogyó
  • 1 teáskanál keményítő
  • kacsazsír
  • rozmaring
  • őrölt bors
  • méz

Elkészítés: 35 perc, pácolás: 4 óra, sütés: 2 óra

Elkészítés:

A páchoz a felolvasztott kacsazsírt ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt borssal jól keverd össze. A combokat mosd meg, sózd be, és forgasd be jól a pácba, majd néhány órán át hagyd benne. Akár egy egész éjszakát is a keverékben maradhatnak.

A pácolást követően egy tepsibe helyezd egymás mellé a kacsacombokat, nyomd rájuk a két narancs levét, és öntsd alájuk a bort. Tedd a húsra a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót. Ezután a tepsit alufóliával fedd le. Előmelegített sütőben, közepes lángon körülbelül másfél óra alatt párold puhára a kacsát.

Utána vedd le róla a fóliát, és rakd a combok mellé a feldarabolt narancsokat. Arra ügyelj, hogy a gyümölcs fehér részéből szinte semmi ne maradjon rajta. A mézet olvaszd fel, és kend meg vele vékonyan a húst. Helyezd vissza a sütőbe, és süsd szép pirosra körülbelül 15-20 perc alatt.

narancsos_kacsacomb

Ha a kacsa ropogós és a narancs is megpárolódott, vedd ki őket a szaftból. Fóliával fedd le, és tartsd melegen. A visszamaradt szaftról óvatosan szedd le a zsírt. Egy teáskanál keményítőt keverj simára kevés vízzel, majd a szaftot tedd vissza a tűzre, öntsd bele a keményítőt, és állandóan kevergetve kissé sűrítsd be. Tálaláskor helyezd tányérra a húst, és locsold meg a mártással.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Klasszikus forró csokoládé fahéjjal

  Klasszikus forró csokoládé fahéjjal Egy lábasban forralj fel két...

Close