Bazsalikomos paradicsommal tűzdelt csirkemell, recept

Bazsalikomos paradicsommal tűzdelt csirkemell, recept

 

Családunk kedvence ez az étel. Különleges ízvilága mindenki ízlését elnyerte. Kifejezetten vendégváró, mert előre előkészíthető. Nemcsak finom, hanem nagyon látványos is.

Elkészítés
50 perc

 Bazsalikomos paradicsommal tűzdelt csirkemell
A Bazsalikomos paradicsommal tűzdelt csirkemell Hozzávalói 4 főre

  • 3 evőkanál étolaj
  • 100 ml víz
  • 4 db csirkemell filé
  • 8 szelet szalonna, bacon (nyers)
  • 4 szem paradicsom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • szárnyas grillfűszer keverék
  • bazsalikom (morzsolt)
  • fogvájó

Bazsalikomos paradicsommal tűzdelt csirkemell

A Bazsalikomos paradicsommal tűzdelt csirkemell elkészítése:

  1. A tepsibe étolajat, és arra a vizet öntjük. Ha vastag a csirkemell kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát mustárral vékonyan bekenjük, grillfűszerrel megszórjuk (sótartalmára figyelünk), majd a tepsibe tesszük. A megtisztított fokhagymát vékony karikákra vágva, sűrűn befedjük vele a húst.
  2. Mindegyik csirkemellet külön-külön baconszalonnával betakarjuk.
  3. A tetejére kb. 1 cm vastagságú paradicsomkarikákat szúrunk a fogvájóval (így nem csúszik le sütés közben a paradicsom és puha marad a hús) majd bazsalikommal megszórjuk.
  4. Előmelegített légkeveréses sütőben 200 C-on, kb. 45-50 percig, pirulásig sütjük, és hasábburgonyával tálaljuk. Száraz fehérbort ajánlok hozzá, de egy jó pohár hideg sör is a mennyországba repít.

Bazsalikomos paradicsommal tűzdelt csirkemell

forrás: cookpad.com

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Újhagymával, sajttal, paradicsommal rakott csirkemell recept

  Egy kedvenc, zöldséges csirkemell recept. Elkészítés 60 perc Az...

Close