Bárány RAVIOLI

Bárány RAVIOLI

Story Highlights

  • Nem vagyunk egy tipikus halfogyasztó népség, de lássuk be: a legtöbb háztartásban nem hiányozhat egy klasszikus halászlé az ünnepi asztalról.

 

Báránynyak

  • 1 kg báránynyak csonttal (aveyroni tejes bárány)
  • 2 kis fej vöröshagyma, negyedelve
  • 1/2 édeskömény, szeltelve
  • 1/2 sárgarépa, szeletre vágva
  • kis darab zeller, szeletre vágva
  • kis darab gyömbér, szeletre vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, szeletre vágva
  • 4 szárított shi-itake
  • 1 l alaplé
  • 1 l vörösbor
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 csillagánizs
  • 2 szál kakukkfű

A nyakat sózzuk-borsozzuk, keves zsiradékon körbepirítjuk, a zöldségekkel együtt. Felöntjük a borral és az alaplével, hogy teljesen ellepje a húst.

Hozzáadjuk a fűszereket és a szójaszószt, zsírpapírral lefedjük, egy éjszakán át hűtőszekrényben állni hagyjuk. Sütőben 120 °C-on 4-5 óran át készítjük, míg meg nem puhul. A húst kivesszük, a levet leszűrjük, visszaforraljuk. Félretesszük, tálaláskor használjuk.

barany-ravioli

Töltelék

  • fél kg nyakhús (a csontról leszedegetve)
  • 3 gerezd fokhagyma (a zöld csírás belső kiszedve, blansírozva)
  • 1 cs. petrezselyem, finomra vágva
  • 3 ek redukált alaplé
  • 2 g római kömény (pirítva, mozsárban összetörve)
  • wonton-tészta
  • só, bors

A húst 4-es tárcsán ledaráljuk. Hozzáadjuk a római köményt, petrezselymet, fokhagymát (mozsárban durva sóval pépesítjük) és a redukált levet. Sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk.

A wonton tésztát kerek formára kiszúrjuk, vizes ecsettel a szélét körbe kenjük, a tölteléket rétesszük, batyut formázunk.

Befejezés

  • 4 bokcsoj
  • 400 ml redukált alaplé
  • 2 újhagyma
  • 50 g vaj
  • 200 ml zöldségalaplé
  • 3 cl fehérbalzsamecet
  • vadpetrezselyemcsíra
  • édesköménycsíra
  • olívaolaj
  • frissen örölt madagaszkári vadbors

A bokcsojt vaj es alaplé keverékén pároljuk, enyhén sózzuk. Maradjon ress, amikor kesz, keves ecetet csepegtetünk rá. A raviolit forrásban lévő sós vízben 3 percig főzzük. Tálaláskor redukált lével, olívaolajjal meglocsoljuk. Újhagymát és borsot szórunk rá, a tetejére csirákat teszünk.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: gaultmillau.hu

Print Friendly

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
15 perces, gyors – SzilvásGombóc

Hozzávalók: 500g zsemlemorzsa 2 ek margarin porcukor őrölt fahéj 1...

Close