Bánh mi, nem fogod megbánni!

Bánh mi, nem fogod megbánni!

Szalámis szendvics helyett most csináljatok inkább egy menő, vietnámi szendót, amiben van egy csomó király alapanyag, pl. sertésszűz és marinált zöldségek. Akár ebédre vagy vacsorára is tökéletes! Próbáljátok ki!

A Bánh mi Hozzávalói (1 baguetthez):

A sertésszűzhöz:

  • 35 dkg sertésszűz
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek szezámolaj (elhagyható)
  • 1,5 ek méz
  • 1/2 tk fokhagyma granulátum
  • 1/4 tk őrölt gyömbér
  • 2-3 olívaolaj
  • Chili pelyhek
  • Bors

A marinált zöldségekhez:

  • 2 sárgarépa
  • 2 retek
  • 2 dl víz
  • 1/2 dl ecet
  • 2 tk barnacukor
  • 1 csipet só

A májpástétomhoz:

  • 30 dkg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1-1,5 dl vörösbor
  • 1/2 tk szárított majoranna
  • 1/2 tk szárított kakukkfű
  • Só, bors
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tejszín

Az összeállításhoz:

  • 1 baguette
  • 2-3 levél saláta
  • Majonéz

A húst ujjnyi szeletekre vágjuk, átdolgozzuk húslapítóval és egy tálban elrendezzük őket. Meglocsoljuk szójaszósszal, szezámolajjal, mézzel, megszórjuk fokhagyma granulátummal, gyömbérrel, chilivel és borssal. Az egészet alaposan összemasszírozzuk, majd egy kicsit hűtőben pihentetjük. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és két részletben lesütjük benne a hússzeleteket.

A marinált zöldségekhez egy tálban alaposan összekeverjük a vizet, ecetet, sót, barnacukrot és a vékony szeletekre vágott répát, retket, majd állni hagyjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk amiben lepirítjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott májat, összekeverjük és tovább sütjük. Ha lepirult, felöntjük borral és  kissé összerottyantjuk az egészet. Hozzáadjuk a majorannát, kakukkfüvet, finomra vágott petrezselymet, sózzuk és borsozzuk. Az egészet késes aprítóba tesszük, tejszínt adunk hozzá és krémes állagúvá aprítjuk.

Összeállítjuk a szendvicset. A baguettet félbe vágjuk és az alját májkrémmel, a tetejét pedig majonézzel kenjük meg. A májkrémre teszünk pár levél salátát, arra szép sorba a szűzérméket amire a lecsöpögtetett, marinált zöldségek kerülnek.

forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Tépett csirkemell saláta
Tépett csirkemell saláta, recept

A Tépett csirkemell saláta Hozzávalói: 2 db csirkemell olaj 1...

Close