Bajor húsgombócok

Bajor húsgombócok

HOZZÁVALÓK 4 személyre

  • 1 db zsemle
  • 30 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált sertés lapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 8 dl liter húsalaplé
  • 2 evőkanál capri bogyó
  • 3-4 db édes csemege uborka
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • szerecsendió

30-60 perc

Egy vízbe áztatott zsemlét összedolgozunk 30-30 dkg darált marha és sertés hússal, majd hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

bajor_husgombocok

Finomra vágott vöröshagymát,reszelt citromhéjat és 1 csokor vágott petrezselymet teszünk hozzá, majd gombócokat formázunk belőle. 5 dkg vajban megpirítunk 5 dkg lisztet és fokozatosan kevergetve felöntjük 8 dl húsalaplével. A gombócokat ebben a mártásban főzzük 15-20 percig. A gombócokat félretesszük, beleforralunk 3-4  vékony csíkokra vágott csemege uborkát. Hozzáadunk 2 ek capri bogyót és 2 dl tejszínnel beforraljuk.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: tvpaprika.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Fokhagymás és bundázott tintahalkarikák

HOZZÁVALÓK 2 fő 40 dkg tintahal sok gerezd fokhagyma egy csokor...

Close