Bácskai rizseshús – recept

Bácskai rizseshús – recept

Story Highlights

  • Vidéke válogatja, hogy készül ez az étel- a rizseshús, van ahol úgy készítik, mint jómagam, de van ahol sütőben sütik. Lelkem rajta... Az 1950-es évekbeli "étlapreform" idején nem volt szabad vagy ajánlatos az étlapra tenni, hogy Szerb rizseshús, ezért bácskai rizses hús lett belőle. Csórikám. De a történelmi kitekintő helyett lássuk inkább a receptet!

A Bácskai rizseshús Hozzávalói:

  • 1/2 kg sertéshús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Kevés olaj a hagyma dinszteléséhez
  • Ízlés szerint: só, őrölt bors, petrezselyem
  • 1-2-3 db paradicsom
  • 1-2-3 db paprika
  • 1/2 kg “A” rizs
  • Cca. 1 liter víz

Bácskai rizseshús

A hagymát feldaraboljuk, rávetjük az olajra, kicsit megpirítjuk, meghintjük sóval (hogy kidobja a levét) hozzáadjuk az ízlés szerint darabolt sertésnek húsát.

 

Jól kifehérítjük, befűszerezzük, és rádobjuk a rusztikusra darabolt paradicsomot és paprikát. Húsz percre fedő alá kényszerítjük az elegyet, és lassú tűzön saját levében félkészre varázsoljuk. Hozzáborítjuk a rizst, picit pörkölgetjük, felengedjük a folyadékunkkal (ha sok levet eresztett a pörköltünk, akkor kevesebb víz kell neki, a lényeg, hogy az összes folyadék mennyisége egy liter legyen), 20 percre újra lefedjük és készre pároljuk.

Nem marad más tennivalónk, mit hogy gusztusosan megtálaljuk, és némi savanyú-kovászos uborka kíséretében, jóízűen megfalatozzuk!

 

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Crock Champignon – Gyors Gombás melegszendvics recept

  Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető, és egészséges kis reggeli...

Close