Baconbe tekert friss fűszeres csirke fasírt

Baconbe tekert friss fűszeres csirke fasírt

HOZZÁVALÓK:

  • 1/4 csésze szójaszósz
  • 2 evőkanál narancslé
  • 2 teáskanál méz
  • 1 teáskanál összezúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál friss, reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál öt fűszer por
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 2 nagy szelet marha bélszín, kockákra vágva
  • 2 db piros vagy sárga kaliforniai paprika, mag nélkül, 1 cm-es darabokra vágva
  • olívaolaj spray (vagy olívaolaj)
  • 1 teáskanál szezámmag, pirítva
  • A tálaláshoz:
  • roston sült cukkini vagy ízlés szerinti saláta

ELKÉSZÍTÉS:

Az első hét összetevőt egy tálban habverővel összekeverjük. Beleforgatjuk a marhahúst, és állni hagyjuk 20 percig. Ezután kivesszük a húst és félretesszük a pácot (egy-két napig a hűtőben eláll).

8 darab, előzőleg vízbe áztatott közepes hurkapálcikára 8 cm hosszan vegyesen felszúrjuk a húst és a paprikát.

Egy grill serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, majd befújjuk olívaolaj sprayvel (vagy kikenjük olívaolajjal). Beletesszük a kebab nyársakat és oldalanként 3 perc alatt megsütjük, majd meghintjük szezámmaggal.

Roston sült vagy ízlés szerinti salátával tálaljuk.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Grillezett pirog sajttal

Hozzávalók 1 csomag pirog tészta 400 g krumpli 350 g...

Close