Ázsiai burger malaccsászárrals, recept

Ázsiai burger malaccsászárrals, recept

Az Ázsiai burger malaccsászárral Hozzávalói (4 főre):

  • 600 g császárhús ledarálva
  • 1 csokor friss koriander
  • 2-3 ek. pirított szezámmag
  • 1 ek. barnacukor
  • 2 ek. ecet (ha van, akkor rizsecet)
  • 1 ek. szezámolaj
  • 1 db kígyóuborka
  • 4 db hamburger buci
  • 2 ek. vaj
  • 4 levél pakcsoj (vagy bébispenót)
  • 2 db újhagyma felcsíkozva
  • majonéz
  • só, bors

Az Ázsiai burger malaccsászárral elkészítése:

  1. A darált húst sózzuk, borsozzuk, aprított korianderrel ízesítjük, és az egészet összegyúrjuk. 1,5 dl vízben elkeverjük a cukrot, ecetet, szezámolajat és egy kis sót.
  2. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, és egy kanállal kikaparjuk a magjait, majd vékony szeletekre vágjuk és a marináló lébe tesszük, a pirított szezámmaggal együtt. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
  3. Egy serpenyőben vajat olvasztunk és lepirítjuk a félbe vágott hamburger bucit (1/2 ek. vaj/buci). A húsos keveréket 4 részre osztjuk, és húspogácsa alakúra formázzuk. Egy forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük mindkét oldalukat.
  4. A visszamaradt zsiradékon egy pár levél pakcsojt is megsütünk, addig hogy összeessen. A bucik alját megkenjük majonézzel, majd rárakunk csíkozott újhagymát, arra jön a hambi hús, pár szelet ubi, majd a lesült pakcsoj és végül a majonézzel megkent buci tető.

Ázsiai burger malaccsászárral

Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Csirke Chow Mein
Csirke Chow Mein, recept

A Csirke Chow Mein Hozzávalói (2 főre) 250 g bavette...

Close