Azonnal kész – Bögrés tejbegríz

Azonnal kész – Bögrés tejbegríz

Story Highlights

  • A tejbegrízt sokan csak azért nem szeretik, mert a menzán a kásaszerű, túlfőzött, csomós, matt színű rémséggel találkoztak, aminek vajmi kevés köze van ahhoz, amilyennek ennek az ételnek lennie kellene. Annak idején a védőnő így magyarázta anyukámnak: annyira szabad csak megfőnie a gríznek, hogy üveges, kristályszerűek maradjanak a szemek. Ez akkor következik be, amikor már megpuhult, de még nem főtt túl. Ennek pedig két titka van: az egyik, mint mindig, hogy pontos arányokkal dolgozzunk, a másik pedig: alacsony fokozaton főzzük, mert ha csak egyszer is felforr, akkor a mutatványunk megbukott.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A Bögrés tejbegríz Hozzávalói:

– 4 bögre tej (1 liter)
– fél bögre búzadara (10 dkg)
– fél bögre cukor (8 dkg)

Bögrés tejbegríz

A Bögrés tejbegríz Elkészítése:

1. A tejet egy fazékba öntjük, és feltesszük főni.
2. Mikor felmelegszik, visszavesszük a lángot takarékra, majd hozzáadjuk a búzadarát és a cukrot.
3. Folyamatos kevergetés mellett tíz-tizenöt percig főzzük. Ekkor még picit hígnak tűnhet, de nem kell aggódni. Helyette rögtön öntsük szét tányérokra, vagy tálkákba, hogy csillogó, tükörsima felületet kapjunk. Szórjuk meg kakaós cukorral, és mire meghűl annyira, hogy már fogyasztható (1-2 perc), pont olyan lesz, amilyennek lennie kell: selymes és toroksimogató.

Jó étvágyat!

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
A nagy Bounty jégkrém – recept

A Bounty jégkrém Hozzávalói kb. 4 adaghoz: 300 ml habtejszín...

Close