Az eredeti Angol muffin, recept

Az eredeti Angol muffin, recept

Az angol muffin (English muffin) nem egészen az általunk ismert klasszikus, édes muffin. Inkább a fánkhoz hasonlít. Sok előnye van, például hogy gyorsan elkészül, illetve tökéletes félbevágva, dzsemmel megkenve is, de az egyik legjobb ha egy tükörtojást rakunk a közepébe. 😉 Ez az alapja a Benedcit tojásnak is.

Elkészítés
60 perc

Az eredeti Angol muffin
Az eredeti Angol muffin Hozzávalói 15 darabhoz:

  • 270 g búzaliszt (BL55)
  • 7 g instant élesztő
  • 1 teáskanál vaníliás cukor – bourbon
  • 2 csipet só
  • 100 g joghurt – natúr
  • 90 ml víz (meleg)

Az eredeti Angol muffin

Az eredeti Angol muffin elkészítése

  1. Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, élesztőt, sót, cukrot, joghurtot és végül a vizet. Bedagasztjuk a tésztát géppel, vagy kézzel. Ha esetleg túl kemény lenne, pici vízzel lazíthatjuk, vagy fordított esetben, ha túl lágy a tészta, akkor kevés lisztet szórjunk még hozzá.
  2. Nyújtsuk ki a tésztát max 1 cm vastagra és szaggassunk ki belőle korongokat. Lisztezett felületre rakosgassuk le és meleg helyen hagyjuk őket kicsit megkelni. (20-30 perc).
  3. Egy serpenyőt olajozzunk ki és a fánkok mindkét oldalát süssük 6-6 percig.
  4. Tükörtojással, vagy porcukorral megszórva, dzsemmel tálaljuk.

Az eredeti Angol muffin

forrás: cookpad.com

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Bazsalikomos paradicsommal tűzdelt csirkemell
Bazsalikomos paradicsommal tűzdelt csirkemell, recept

  Családunk kedvence ez az étel. Különleges ízvilága mindenki ízlését elnyerte. Kifejezetten vendégváró, mert előre előkészíthető. Nemcsak finom, hanem nagyon...

Close