Az almás, hagymás tepsis krumpli – Isteni köret a sütőből, recept

Az almás, hagymás tepsis krumpli – Isteni köret a sütőből, recept

 

Tedd változatossá kicsit a köretet is! Ezzel a nem mindennapi almás, hagymás tepsis krumplival bármilyen egyszerű húst ünnepivé varázsolhatsz. Akár önmagában is megállja a helyét, muszáj kipróbálnod!

Az almás, hagymás tepsis krumpli Hozzávalói 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg sajt
  • 3 alma
  • 2 vöröshagyma
  • 4 teáskanál só
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • olívaolaj

Elkészítés: 15 perc, sütés: 25 perc

Az almás, hagymás tepsis krumpli Elkészítése:

  1. A krumplit pucold meg, karikázd fel, és szeleteld fel vékonyan. Az almát és a hagymát is vágd karikákra.
  2. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és sorakoztasd bele a hozzávalókat, krumpli, alma, hagyma sorrendben.
  3. A tetejére is krumpli kerüljön. Szórd meg fűszerekkel, locsolj rá kevés olívaolajat. A tetejére tégy reszelt sajtot.
  4. Rakd a tepsit előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
  5. Akkor jó, ha a krumpli puha. Ha túl gyorsan pirulna, tégy a tetejére egy fóliát. Amennyiben a krumpli túl öreg, elő is főzheted.

Almás, hagymás sült krumpli

forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Ráérős ünnepi reggeli: Strata

Itt jön az olaszok rakott kenyérfelfújtja, ami tökéletes ráérős reggeli...

Close