Dóra szilvalevese, recept

Dóra szilvalevese

  • 50 dkg szilva
  • 5 dl víz
  • 2 dl vörösbor
  • 2 dl tejszín
  • 3 szem összetört szegfűszeg
  • 2 ek cukor
  • 1 ek liszt
  • 1/2 kk fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja

Dóra szilvalevese

A szilvákat kimagozzuk és felnegyedeljük és egy lábasba tesszük. A szegfűszeget mozsárban összetörjük, és a szilvához adjuk. Beletesszük a fahéjat, bort, vizet, barnacukrot és a citrom héját is. Puhára főzzük a szilvákat, majd kivesszük a fahéjat és a citromhéjat. Az egészet összeturmixoljuk és egy szűrőn átpasszírozzuk.

A tejszínben elkeverjük a lisztet és a forró levesből hozzákeverünk egy merőkanálnyit. A habarást folyamatos keverés mellett a leveshez önjük, összeforraljuk és kitálaljuk. Tejföllel és fahéjjal díszítjük.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Arany bundában sült karajszelet, recept

  Kalória: 201 kcal Fehérje: 17 g Szénhidrát: 9 g...

Close