Aszaltszilvás, fahéjas bárány Marokkó style, recept

Aszaltszilvás, fahéjas bárány Marokkó style, recept

 

Az Aszaltszilvás, fahéjas bárány Marokkó style Hozzávalói:

  • 1 kg bárányhús comb, lapocka
  • 2 nagy fej hagyma
  • 3-4 cikk fokhagyma
  • 2-3 kanál olíva olaj
  • 1 kk őrölt római kömény
  • 1 kk gyömbérpor
  • 1 kk pirospaprika (lehet csípős is)
  • 1 kk kurkuma
  • 1 rúd fahéj
  • bors
  • 3 dl húsalaplé
  • 15-20 dkg magozott aszalt szilva
  • 1 kk méz
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 2 dl víz

Aszaltszilvás, fahéjas bárány Marokkó style

A húst megtakarítjuk a faggyús, kövérebb részektől majd 4X4 cm-es kockákra vágjuk. Én most combot használtam, de lehet csontosabb részekből is készíteni.
A hagymát apróra vágjuk, majd megdinszteljük az olajban. Amikor már üvegesre puhult rászórjuk a fokhagymát és pár perc múlva hozzáadjuk a fűszereket is, majd kissé tovább pirítjuk.
Rátesszük a húst, felöntjük az alaplével és felforraljuk.

Ha tajine-ban készítjük most betehetjük a sütőbe a tetővel, ha nem akkor lefedve tovább forralhatjuk a lángon is. Ha szükséges pótoljuk az elfőtt folyadékot.
Közben a szilvára öntjük a vizet, a fahéjat, a mézet és 5 percig forraljuk.
Amikor a hús majdnem kész ráöntjük a mézes szilvaszemeket és készre pároljuk.

Aszaltszilvás, fahéjas bárány Marokkó style

Forrás: kisildi

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Marokkói Bárányhús tagine aszalt barackkal
Marokkói Bárányhús tagine aszalt barackkal, recept

A tagineomat Marokkóból hoztam tavaly, párszor már használtam, de nyílt...

Close