Az igazi Amerikai palacsinta, recept

Az igazi Amerikai palacsinta, recept

 

A palacsinta számomra is sokáig kizáólag “A” palacsinta volt, vékony, lekváros és kakaós, fahéjas, esetleg citromos. Aztán érdekelni kezdett az amerikai palacsinta, mondjuk még véletlenül sem az a része, amikor juharszirup ÉS bacon van mellé, ezt azóta sem értem, de ízlések és pofonok, ugyebár. Viszont az alapötlet szuper, ráadásul sósan is működik, bele is vettem atavaszi szakácskönyvembe.

Az alaprecept pofonegyszerű, ráadásul a száraz összetevőket nagyobb mennyiségben előre összekeverheted, így reggelente alig kell méricskélni.

Az igazi Amerikai palacsinta Hozzávalói (1 adag, kb. 8 db 10 cm átmérőjű palacsintához):

Száraz alapanyagok:

  • 125 g liszt
  • 1 ek cukor
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk sütőpor

Nedves összetevők:

  • 125 g natúr joghurt
  • 1 tojás
  • 1-2 ek tej
  • vaj a sütéshez

A hozzávalókat alaposan keverd össze. Adhatsz hozzá még gyümölcsöket, kakaóport, összeaprított banánt, vagy gyümölcslevet is.

Egy teflonos serpenyőben olvassz meg egy kiskanálnyi vajat, majd egy bő evőkanálnyi tésztát tegyél a serpenyőbe (egyszerre többet is süthesz, a serpenyő méretétől függően). Közepes lángon süsd, és csak akkor fordítsd meg, ha a tetején buborékok kezdenek kialakulni. Ha megfordítottad, süsd még 1-2 percig, majd tedd tányérra. A sütőportól lesz jó pufi

 

Tálalhatod lekvárral, juharsziruppal, mézzel, szörppel, friss gyümölccsel, kókuszreszelékkel, joghurttal és így tovább!

az igazi amerikai palacsinta

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: konyhatunderleszek

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
svéd húsgombóc
Svéd húsgombóc, recept

Ciki vagy nem, de nekem bejön az ikeás húsgombóc, mondjuk...

Close