Almás zabpelyhes muffin, recept

Almás zabpelyhes muffin, recept

 

Így készíts különösen puha tésztát
Az almás zabpelyhes muffin légiesen friss ízét hozzávalóinak és apró elkészítési trükkjeinek köszönheti.

Az almás zabpelyhes muffin nem a legmutatósabb sütemény ugyan, de az íze és a hozzávalói magukért beszélnek: tartalmaz gyümölcsöt, rostokat, és ha még jobban oda akarsz figyelni az egészségedre, készítsd teljes kiőrlésű lisztből, a tejföl helyett pedig használj joghurtot! A tetejét díszítsd kedved szerint porcukorral, dióval vagy felszeletelt mogyoróval.

Az Almás zabpelyhes muffin Hozzávalói 4 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 1,5 tejföl
  • 1,25 dl étolaj
  • 2 alma
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg zabpehely
  • 1 kávéskanál fahéj
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • két tojás
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mogyoró

előkészítés: 20 perc, sütés: 25 perc

Az Almás zabpelyhes muffin Elkészítése:

  1. Az almákat mosd és hámozd meg, majd nagylyukú reszelőn reszeld le.
  2. Szűrő segítségével nyomkodd ki, és csorgasd le a levét. A tojások sárgáját és fehérjét válaszd szét, a sárgáját keverd ki a cukorral, az olajjal és a fahéjjal, add hozzá a reszelt almát, majd keverd jól össze.
  3. A száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, zabpelyhet, diót és vaníliáscukrot szórd egy tálba, majd csorgasd hozzá a kikevert tojássárgáját. Jól dolgozd össze őket.
  4. A tojásfehérjét verd fel habosra, és add a tésztához. Így lesz a muffin állaga később puha és omlós, az étolajtól és a szódabikarbónától pedig könnyű és légies.
  5. A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Közben papír sütőformákkal béleld ki a sütőformát, és kanállal adagold bele a masszát.
  6. A tetejére szórd rá a maradék diót és a mogyorót, majd told a sütőbe, és süsd 25 percig, míg a muffinok teteje aranybarnává nem változik.
  7. Közben végezz tűpróbát, hogy a muffinok teljesen átsültek-e. Szúrj hústűt a tésztába, és ha nem tapad, a sütik elkészültek, kiveheted őket a sütőből.

Almás zabpelyhes muffin

forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Rozmaringos csirkecomb vele sült krumplival
Rozmaringos csirkecomb vele sült krumplival, recept

  Remek vacsora hétköznapokra A csirkecomb omlós, ínycsiklandó, a krumpli...

Close