Almás “lepény” muffin, recept

Almás “lepény” muffin, recept

Imádom az almás süteményeket, és most rengeteg almát kaptunk a lányoméktól. Sokáig agyaltam, hogy hogyan süssem meg. Imádjuk az almás lepényemet úgy, ahogy van, főleg a tésztáját. Most viszont máshogy készült el, nem volt kedvem lepényként készíteni, így egy almás muffin receptet kreáltam belőle. A végeredmény ugyanaz majdnem, csak a forma változott.
Antukné IldikóKövetés

Elkészítés
50 perc

Az Almás “lepény” muffin hozzávalói 18 db muffinra

A tésztához

  • 400 g búzaliszt (BL55)
  • 200 g vaj
  • 60 g kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 100 ml tejföl (20%-os)
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 600 g alma
  • 45 g kristálycukor
  • 2 csapott evőkanál búzaliszt (BL55)
  • 0.5 kávéskanál fahéj (őrölt)
  • 1 csipet só

A tetejére

  • 30 g vaj (olvasztott)
  • 10 g kristálycukor
  • 1 kávéskanál fahéj (őrölt)

Almás "lepény" muffin

Az Almás “lepény” muffin Elkészítése:

  1. 50 percElőször a tölteléket készítjük, el, hogy amíg a tésztát összegyúrjuk, az alma kihűljön. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, lisztet, fahéjat, összekeverjük. Majd betesszük a mikroba 5 percre, a felénél megkeverjük. (nekem 850 watton készült) Lehet tűzhelyen is akár ha valaki mikro ellenes. Hagyjuk kihűlni, addig készítsük el a tésztát.
  3. A lisztet egy tálba tesszük, beletesszük a margarint és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a csipet sót, a tojás sárgát, a cukrot és a tejfölt. Jól gyúrható tésztát készítünk.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. 12 cm átmérőjű köröket szaggatunk. (Én ezt a salátástányérommal tettem.)
  5. A kiszaggatott kör közepére jó 1 evőkanálnyit teszünk az almából és jól összezárjuk, összecsípjük a tésztát. Muffin formába tesszük, úgy hogy alul legyen az összecsípett rész. (Nem kell kivajazni a formát, ez a tészta szépen kijön a formából.)
  6. A cukrot és a fahéjat összekeverjük.
  7. A tészta gombócokat olvasztott vajjal megkenjük, megszórjuk a tetejét a fahéjas cukorral.
  8. Pici vágást ejtünk mindegyik tetején.
  9. 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

forrás: cookpad.com

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Napokig puha marad - Fahéjas muffin
Napokig puha marad – Fahéjas muffin, recept

Isteni puha, és nagyon finom muffin. Napokig puha is marad....

Close