Almás-gesztenyés bejgli, recept

Almás-gesztenyés bejgli, recept

A bejgli receptjét már rég feltettem az oldalra, és a szerint sütöm évek óta. Nem készítek sokat, mert többféle süteményt is sütök karácsonyra és a bejgli szokott többnyire megmaradni. 4 rudat készítek, ebből 1 lesz mákos, 1 diós, 1 gesztenyés és a maradék töltelékekből egy vegyes. Ez a legfinomabb. Most egy kicsit a gesztenyéset módosítottam, és elég jól sikerült.

Almás-gesztenyés bejgli hozzávalói:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 nagy alma reszelve
  • cukor (az alma édességétől és az ízlésünktől függően)
  • mézessütemény fűszerkeverék
  • 5 dkg csoki

Az almát lereszelem és egy kevés cukorral megpárolom. Hozzáadom a gesztenyepürét, fűszerezem mézessütemény fűszerkeverékkel. Belemorzsolok néhány babapiskótát, hogy sűrűbb legyen az állaga, végül az apróra vagdalt csokit is hozzákeverem. A Bejgli Cintia módra recept szerint elkészítem a tésztát, majd az egyik rudat ezzel a töltelékkel töltöm meg.

Almás-gesztenyés bejgli

Forrás: aliza

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
“Nutellás” rétes, recept

A "Nutellás" rétes Hozzávalói: 5 dl tej 2 evőkanál cukor...

Close