Almás-fahéjas palacsinta recept – Ínycsiklandó, gazdag töltelékkel

Almás-fahéjas palacsinta recept – Ínycsiklandó, gazdag töltelékkel

Story Highlights

  • Az almás-fahéjas palacsinta remek desszert, vacsora, vagy egy kiadós levessel főétel is lehet.

 

Akár almás süti helyett is elkészítheted ezt az édességet. Nincs benne semmi ördöngösség: a tészta teljesen hagyományos, a töltelék teszi igazán extrává. Ha tovább akarod fokozni az élvezetet, az almás-fahéjas palacsintát vaníliás pudinggal vagy lekvárral is leöntheted.

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • olaj

Töltelékhez

  • 3 kisebb savanykás alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20 perc, pihentetés: 30 perc, sütés: 25 perc

Elkészítés:

almas_palacsinta-fahejas-recept
Készítsd el a palacsintatésztát a hagyományos módon. A lisztet, a tojást, az olajat, a sót, a cukrot kevés szódával vagy ásványvízzel keverd simára. Majd lassan engedd fel a tejjel. Tedd a masszát legalább fél órára a hűtőbe. Pihentetés után egy nagyobb teflonban vagy palacsintasütőben hevíts egy evőkanál olajat. Egyenletesen oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát. A tészta mindkét oldalát süsd aranybarnára.

A töltelékhez az almát mosd meg, hámozd meg, és vágd kisebb kockákra. Keverj hozzá vaníliás cukrot és fahéjat. Töltsd a kisütött palacsintákba. Hajtsd össze tetszés szerint, és tálaláskor szórd meg porcukorral.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Krumpliban sült szaftos húsgolyók recept

  A krumpliba rejtett fűszeres húsgolyó nem mindennapi egytálétel. Ráadásul...

Close