Alap Lúdláb torta – Mennyei krémmel, recept

Alap Lúdláb torta – Mennyei krémmel, recept

Story Highlights

  • A lágy állagú, csupa csokis lúdlábtortát a tejszín és meggy teszi még csábítóbbá.
  • A lúdláb torta a hétköznapi pillanatokat is ünnepivé varázsolja. A lúdlábtorta igazi kényeztető édesség. Lehet egy közös ebéd méltó befejezése, de különleges alkalmakra is bátran megsütheted.

Alap Lúdláb torta – Mennyei krémmel: A csokikómához vezető út biztosan ezzel van kikövezve. Nem tudom mi ütött belém, hogy ehhez a recepthez nyúltam, mert sem a csokit nem szeretem ennyire, sem a tejszínes vajas krémeket. Vagyis dehogynem tudom. Gondoltam kedvezek a skacoknak, meg háninak, és én is jól járok, mert nem eszek belőle.

Hániról. A fiúk éppen fogat mostak esti lefekvés előtt, amikor felcsendült a háni-háni a Mammamiában. Felismerték a háni szót, és Lóri megkérdezte: Anya ez ugyanaz a háni, amit apának mondasz? – Igen válaszoltam. – Akkor ez azt jelenti angolul, hogy Attila? Ennyi tehát a fordítói szabadságról, a vasárnapról. Meg a csacsikacsaládról. A Mammamiáról meg nagyon sokat tudnék mesélni, nem tudom elégszer megnézni, nem tudom elégszer meghallgatni, és amúgy is, ha Abba szól, én hamar táncolni kezdek. A Thank you for the music-nál pedig mindig azt érzem, hogy ennél szebben dal nem szólhat. Pedig anyukám zenéje kellene, hogy legyen, de ez van. Asszem többet mondtam magamról mint szoktam, de a lúdlábhoz nem sokat tudok hozzátenni. Illetve csak azt, hogy ez a recept nem az az édes cukrászdai, amihez szokva volnánk, hanem ez egy töményen keserűen csokis krém, amit a meggy íze és állaga tör csak meg.

Az Alap Lúdláb torta Hozzávalói a piskótához:

  • 3 tojás
  • 70g cukor
  • 70g liszt
  • 1,5 ek kakaó
  • 1 kk sütőpor
  • 2 ek olaj

Csoki krémhez:

  • 375ml tejszín
  • 300g vaj
  • 225g étcsoki
  • 1 ek kakaó
  • 1 üveg magozott meggy
  • 150g étcsoki
  • 1,5ek olaj

 

Az Alap Lúdláb torta elkészítése:

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és belekeverjük a kakaós, sütőporos lisztet.

  2. Kivajazott kerek tortaformában 18C-ra előmelegített sütőben kb 15perc alatt megsütjük. Majd hagyjuk kihűlni.

  3. A krémhez a hozzávalókat összeolvasztjuk egy lábosban, és hagyjuk kihűlni, majd habosra keverjük robotgéppel. A piskótára kenjük a krém felét.

  4. A magozott meggyet a krémre rakjuk, én kicsit bele is nyomkodtam majd a maradék krémmel befedjük, és igyekszünk egyenletesre , és vízszintesre simogatni a tetejét, mert erre jön az olvasztott csoki amit az olajjal lekeverünk.

  5. A csokiba még olvadt állapotában meggyeket rakunk, ami a szeletek közepére kerül majd.

Alap Lúdláb torta

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Tavaszi zöldspárga előétel szósszal
Tavaszi zöldspárga előétel szósszal, recept

  Nem tudok elmenni a spárgák mellett, mindig vennem kell...

Close