Akár karácsonyra – Zamatos édesburgonya krémleves, recept

Akár karácsonyra – Zamatos édesburgonya krémleves, recept

Egészséges, ízletes, és villámgyorsan készen van
Ha van otthon édesburgonyád, ezt a levest készítsd el belőle!

Az édesburgonyának nagyon magas a vitamin- és az ásványianyag-tartalma. Már csak emiatt is érdemes gyakran beiktatnod az étrendedbe. Arról nem beszélve, hogy nagyon ízletes. Az édeskés leveshez remekül illik a sajtchips vagy a levesgyöngy.

A Zamatos édesburgonya-krémleves Hozzávalói 4 személyre:

  • 2 nagyobb édesburgonya
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál gyömbérpor
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés: 10 perc, főzés: 20 perc

Zamatos édesburgonya-krémleves

A  Zamatos édesburgonya-krémleves Elkészítése:

  1. A burgonyát hámozd meg, majd karikázd fel. A hagymát vágd nagyon apró kockákra, és kevés olívaolajon pirítsd üvegesre.
  2. Add hozzá a burgonyát, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ízesítsd sóval, borssal és gyömbérrel. Kis tűzön párold puhára a burgonyát körülbelül 20 perc alatt.
  3. Ha kész, botmixerrel pépesítsd. Tedd vissza a tűzre, és készítsd el a habarást.
  4. Keverd simára a tejszínt a liszttel, majd öntsd a forrásban lévő levesbe, és közben folyamatosan kevergesd.
  5. Hagyd egyet rottyanni. Az édesburgonya-krémlevest betéttel, apróra vágott petrezselyemmel megszórva, forrón tálald.

Forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Tejszínes brokkolikrémleves
Ha fogyózol is megeheted – Tejszínes brokkolikrémleves, recept

Sajtos, tejszínes brokkolikrémleves Ha fogyózol is megeheted A tejszínes brokkolikrémleves...

Close