A tökéletes – túrós batyu recept

A tökéletes – túrós batyu recept

Story Highlights

  • Legyen szó édes vagy sós változatról, szárazról vagy zsírosról, tehénről vagy juhról, a túrót mindenhogy szeretjük. Pláne, ha sütiben van.

 

Egy finom túrós bukta tökéletes napindító reggeli lehet. Sokan félnek tőle, hiszen nem olyan egyszerű elkészíteni, azonban nem lehetetlen.

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 3 tojás
  • olaj

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál citromlé

Két tojássárgáját a cukorral keverj habosra, majd önts hozzá 3 dl tejet. A maradék tejet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt, és egy kiskanál cukorral futtasd fel.

a tokeletes-turos-batyu-bukta-recept

A lisztbe öntsd bele a tojássárgás és élesztős masszát, és kicsit keverd össze. Majd add hozzá az olvasztott vajat, és gyúrd össze az egészet. Keleszd egy órán keresztül. Amikor megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki fél centi vastagra. Vágj ki belőle 8×8-as négyzeteket. A túrót morzsold össze, tedd bele a porcukrot és a citromlevet, majd alaposan keverd össze. A négyzetek közepére halmozz egy kicsit a töltelékből, majd hajtsd össze, és a végeit alaposan nyomd össze. A tetejéhez egy tojást verj fel, és kend meg vele. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

 

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Egyszerű citromos piskóta recept

  A citromos piskóta ideális tea, kávé mellé vagy önmagában,...

Close