A tökéletes főtt sonka receptje – nagyon puha lesz

A tökéletes főtt sonka receptje – nagyon puha lesz

Story Highlights

  • A húsvéti sonkát sok -féle képen el lehet készíteni, szeretem ezt a hagyományos receptet, mert így a sonka puha lesz, könnyen szeletelhető és nagyon ízletes!

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg sonka (ha lehet csontozott)
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 babérlevél
  • 4-5 szem fekete bors
Photo Courtesy- National Pork Board
Photo Courtesy- National Pork Board

Elkészítése:

A sonkát hideg vízbe tesszük és hagyjuk állni egy éjszakán keresztül. Ezután egy edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, ami bőven ellepi. A vöröshagymát meghámozzuk és egészben mellé rakjuk, a fokhagymagerezdekkel együtt. Hozzáadjuk a babérlevelet és a borsot is, lassú tűzön, lefedve legalább két órán át főzzük. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. A sonkát a fövőlevében hagyjuk kihűlni, így puha lesz és nagyon ízletes.

TIPP: Ahány kiló a sonka, annyi óra a főzési ideje, minél nagyobb, annál tovább kell főzni, hogy megpuhuljon.

Forrás: ketkes.com

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Csodás tökfőzelék – pillanatok alatt kész

Hozzávalók: 1,20 kg gyalult tök (vagy 2-2,30 kg tisztítatlan tök),...

Close