Bécsi palacsinta = túrós töltelék + vaníliasodó, recept

Bécsi palacsinta = túrós töltelék + vaníliasodó, recept

A túrós palacsintát mi is nagyon imádjuk, főleg ha kicsit megspékeljük az egészet. Lényeg, hogy finom, légies túró krémmel van megtöltve, rumos mazsolával ízesítve és nyakon öntve vaníliasodóval. Jó mi?

A Bécsi palacsinta Hozzávalói

A palacsintatésztához:

  • 10 púpozott ek. liszt
  • 1 ek. cukor
  • 2 egész tojás
  • csipet só
  • késhegynyi sütőpor
  • 0,5 l tej részletekben adagolva

A töltelékhez:

  • 80 dkg túró
  • 6 tojás
  • 120 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 citrom
  • 1 marék mazsola

A vaníliasodóhoz:

  • 6 tojássárgája
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • tej 

 Bécsi palacsintaA palacsintához a hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet részletekben adagoljuk: egy kis tej, egy kis keverés, ez fontos, hogy ne legyen csomós. Ezt egy beolajozott, serpenyőbe öntjük, majd igyekszünk a tésztát egyenletesen eloszlatni. A palacsintákat 1-2 perc alatt készre sütjük.

A túrót a tojások sárgájával, a porcukorral, vaníliás cukorral és a rumba áztatott mazsolával, citromok reszelt héjával, levével jól kikeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összedolgozzuk a túrós krémmel.

A töltelékkel jól megpakoljuk a palacsintákat és félre rakjuk, amíg elkészül a vanília sodó. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és vaníliás cukor, majd vízgőz felett hőkezeljük, majd a meleg tejjel összekeverjük, hogy jól besűrűsödjön.

Egy hőálló tálba fektetjük a palacsintákat, nyakon öntjük a vanília sodóval és 150 fokos sütőben, kb. 15 percig sütjük. Tálaláskor porcukorral tálaljukMegosztom Facebookon!

Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Update1 Répatorta
Könnyed kedvencünk: Update1 Répatorta – recept

  Tudom, hogy mostanában nem posztoltam ide a blogra, de...

Close