Lazacos lasagne, recept

Lazacos lasagne, recept

A Lazacos lasagne Hozzávalói:

  • 30 dkg brokkoli
  • 60 dkg lazac filé
  • 40 dkg lasagne tészta
  • 1 nagy fej fehérhagyma
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 3 dl zöldség alaplé
  • 4 dl tejszín
  • Kb. 3-4 ek vaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 15 dkg zsíros jellegű sajt (cheddar, gouda, edami)
  • 1/2 tk fehér bors
  • szerecsen dió
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1/2 csokor metélőhagyma

lazacos lasagne

Egy felforrósított serpenyőben felolvasztjuk a vajat és alacsony lángon megpároljuk az aprított hagymát. Ha a hagyma már puha, feljebb vesszük a lángot, felöntjük a borral és a felére forraljuk. Ha ez megvan, akkor öntjük hozzá az alaplét és ismét elfőzzük a lé felét.

Alacsony lángon hozzáadjuk a tejszínt és elkeverjük. Beletesszük a reszelt parmezánt és cheddar sajtot, a frissen reszelt szerecsendiót és citromot, a felaprított medvehagymát és metélőhagymát, végül sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon rotyogtatjuk tovább.

lazacos lasagne

A brokkolit kis rózsákra szedjük és forrásban levő sós vízben 2-3 percig előfőzzük majd leszűrjük.

Egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk a lazacot. Egy tűzálló tál aljára egy kis mártást öntünk, elegyengetjük majd rárakunk egy réteg lasagne tésztát, arra egy réteg lazacszeletet, majd mehet egy adag brokkoli és végül meglocsoljuk a mártással. Ezt addig ismételjük, amíg van alapanyagunk és a tál meg nem telik.

Fontos, hogy az utolsó réteg egy sor lasagne tészta és azon egy adag mártás legyen. 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük. Kb. 13 percnél kivesszük a sütőből és megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük további 12-13 percre. Összesen kb. 25 percig sütjük.

Forrás: streetkitchen.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Retró, reform és gyors Spenót főzelék, recept

Éppen fogyókúrán vagyok, ki kellett találnom olyan főzeléket, amitől nem...

Close