5 tipp a tökéletes szilveszteri bóléhoz és Jamie Oliver szilveszteri bóléja

5 tipp a tökéletes szilveszteri bóléhoz és Jamie Oliver szilveszteri bóléja

Story Highlights

  • 5 tipp szilveszteri bólékhoz és Jamie Oliver bóléreceptje
  • A szilveszteri házibulinak legalább annyira része a bólé, mint az éjféli koccintás. A koccintás receptje egyszerű: éjfél, pezsgő, poharak és emberek kellenek hozzá, és most megmutatjuk, mi kell a szilveszteri bóléhoz.
  •  

 

  • A bólé alapja az alkohol és a gyümölcs. Ne spórolj egyikkel sem! Az alkohol főszabály szerint általában pezsgő, de lehet habzóbor, vörösbor, fehérbor, pálinka, likőrök, rum, tehát gyakorlatilag bármi, csak erős legyen. 🙂 
  • Bátran használd a gyümölcsöket: mandarin, narancs, citrom, lime, vérnarancs, grépfrút, ananász minden mennyiségben mehet, de ha sikerül beszerezni egy-két egzotikus gyümölcsöt, azokat is nyugodtan dobjátok bele a bóléba. Fűszerezni is bátran lehet: fahéj, vanília, csillagánizs, gyömbér, tehát a tél fűszerei a leggyakoribb ízesítők.
  • Hagyd állni a bólét legalább 2-3 órán át a hűtőben.
  • Nagy tálban tálald, csak ne felejts mellé merőkanalat is adni.
  • Gyerekeknek készíts alkoholmentes bólét, de tálald ugyanúgy, hogy ők is élvezhessék a merőkanalazást-bólézást. Arra azért figyelj, hogy jó messze legyen a gyerekek bóléja a felnőttekétől, nehogy összekeverjék.

Jamie Oliver szilveszteri bóléja
Hozzávalók:

jamie-oliver szilveszteri-bole

  • 75 ml mandarinlé
  • 150 ml konyak
  • 225 ml skót whiskey
  • 300 ml áfonyalé
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 mandarin vékonyra szeletelve
  • 3 cseresznye (elhagyható)

Öntsük a hozzávalókat egy nagy tálba, keverjük össze és tegyük hűtőbe 2-3 órára. Öntsük egy félig jéggel teli kancsóba, keverjük össze és hagyjuk állni 5 percig tálalás előtt.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: nlcafe.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Krémsajtos rókagombás házi metélt

  HOZZÁVALÓK 2 személyre 30 dkg liszt 3 tojás só,...

Close