25 PERCes – CURRY-s Spenótos KRUMPLILEVES

25 PERCes – CURRY-s Spenótos KRUMPLILEVES

Story Highlights

  • Egy másik leves miatt ki kellett bontanom egy paradicsomkonzervet, így csináltam egy kis hűtő takarítást, és egy őszi mindent bele levest.

Hozzávalók 6 tányérhoz:

  • 6 szem közepes krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 4 ek étolaj
  • 1 fekete kardamom
  • 1 ek madras curry por
  • 1/4 citrom héja
  • 1/2 citrom leve
  • 4 gerezd fokhagyma
  • diónyi gyömbér
  • só, bors
  • 2 marék bébispenót

curry-spenot-krumpli-burgonya-leves

1, A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A fokhagymát lereszeljük.
2, Vízforralóban 1,2 liter vizet forralunk.
3, Egy 3 literes lábosban megfonnyasztjuk a hagymát, majd beleszórjuk a curry-t és a kardamomot és a citromhéjat. Picit pirítjuk, majd rádobjuk a krumplit, és ezzel is jól átkeverjük. 4, 4, Felöntjük a vízzel, belereszeljük a gyömbért és hozzáadjuk a fokhagymát, majd puhára főzzük a krumplit. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük.
5, Amikor elzártuk alatta a lángot, két merőkanálnyi sűrű lét kiveszünk, és alaposan összetörjük a krumplit benne, vagy leturmixoljuk, majd visszaöntjük. Ez ad egy kis sűrűséget a levesnek.

curry-spenot-krumpli-burgonya-leves1
6, Végül belekeverjük a spenótleveleket, de ezzel már nem főzzük.

Osszad, Vidd, Like-old, hogy akkor is naprakész ötleted legyen,

ha éppen nincs: FaceBookon, itt találsz minket

 

 Forrás: fuszereslelek.nlcafe.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
10 PERCES VACSORA

Soha ilyen rohanós hétköznapok, hétvégék nincsenek az év folyamán, mint...

Close