25 PERCes – BABleves

25 PERCes – BABleves

Story Highlights

  • Egy másik leves miatt ki kellett bontanom egy paradicsomkonzervet, így csináltam egy kis hűtő takarítást, és egy őszi mindent bele levest.

Tettem bele kolbászt is, semmi aggodalom, nem lettem vega. Igen, nem valódi bableves cserébe sokkal jobb mint a zacskós leves

Hozzávalók 4 tányérhoz:

  • 1 szál póré hagyma felkarikázva
  • 1 lila hagyma felkarikázva
  • 2 ek étolaj
  • 1 pici fej krumpli felkockázva
  • 1 kis szál sárgarépa felkarikázva
  • 1 piros húsú paprika 5×5 mm-es kockákra vágva
  • 1 doboz 40 dekás babkonzerv
  • 1/2 doboz 40 dekás paradicsomkonzerv
  • 1 csokor petrezselyem nagy darabokra vágva
  • 4 lestyán levél
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 20 dkg füstölt kolbász felkarikázva
  • késhegynyi őrölt kömény
  • késhegynyi majoránna
  • késhegynyi chili por
  • 1 kk ecet
  • só, bors
  • tejföl
  • snidling
  • 25 perces-bableves

A hagymát megpárolom az olajon, majd beleszórom a nagyon apró kockákra vágott krumplit és a sárgarépát. Fedő alatt öt percig párolom, majd hozzáadom a tejföl és a snidling kivételével az összes alapanyagot. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, és 10 percig főzöm.
Amikor elkészült, kevés vízzel kipótolom, hogy meglegyen a 4 adag.
Tetejére megy a tejföl és a snidling.

Osszad, Vidd, Like-old, hogy akkor is naprakész ötleted legyen,

ha éppen nincs: FaceBookon, itt találsz minket

 

 Forrás: fuszereslelek.nlcafe.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Heston BLUMENTHAL féle – tökéletes POSÍROZOTT TOJÁS

  Gombászni igazi kikapcsolódás. Nem kell hozzá semmi, csak egy...

Close