15 perces torta – Túrós meggyes finomság

15 perces torta – Túrós meggyes finomság

Story Highlights

  • Már eleve későn értem haza, edzés után fáradt is voltam, de még a feladatlistán ott volt egy torta holnapra. És hát az “osztálytársaknak” nem illik csalódást okozni.

És hát Ildi barátnőm szülinapja lesz. Szóval gyorsan összedobtam ezt a tortát. Tényleg mértem stopperórával, mert gondoltam, hogy ha már a 30 perces teljes menüsorok a menők, akkor mi lenne, ha mostantól 15 perces édességeket készítenénk? Ő az első a sorban. Bár Jamie mindent kikészít, én most lusta voltam, szóval azzal, hogy kerestem a dolgokat, tuti lehet spórolni pár percet. Meg telefonálni sem kell közben.

A torta leírást Katikának ajánlom.

A hozzávaló eszközök:

egy aprító,        egy robotgép  (nem baj, ha nem piros és ha nem ilyen profi). Ha nincs aprítód, akkor úgy is meg lehet oldani, hogy a kekszeket egy zacskóba teszed és egy fakanállal szétvered. Feszültséglevezetőnek is tökéletes, ha épp elmaradt az aznapi edzés. Robotgépnek pedig a kézi is tökéletes.

Kell még egy 26 cm-es tortaforma, és pár kanál, meg egy citromreszelő, három keverőtál (ha nem keverőtálas a robotgép), egy szűrő

A Túrós meggyes finomság Hozzávalói:

1 zacskó Zabfalatok keksz, 8 dkg vaj, 500 gramm túró, 500 gramm mascarpone, 1 citromos Activia joghurt, 1 citrom, 1 narancs, 5 evőkanál porcukor, 1 meggybefőtt

1. A kekszet az aprítóban teljesen szétmorzsolom, vagy zacskóba téve szétverem, majd beleteszem egy keverőtálba. A vajat megolvasztom folyékonyra, akinek van mikrója, annak ott ajánlom. Utána beleöntöm a kekszre, kanállal összekeverem. A kapcsos tortaformába beleszórom a vajas kekszet és a kanál fejével lenyomogatom, hogy szépen egyenletesen, hogy mindenhova jusson. Berakom a hűtőbe.

Túrós meggyes finomság

2. A másik keverőtálba, vagy a robotgép keverőtáljába belekanalazom a mascarponét, túrót, citromos joghurtot, belekanalazok 5 evőkanál porcukrot. A narancsot kettévágom, kézzel belefacsarom a levét. A citrom héját a reszelőn belereszelem, de figyelni kell, hogy a fehér rész ne nagyon kerüljön bele, mert keserű lesz. Utána a citrom levét is belefacsarom. Robotgéppel jól összekeverem.

3. Közben a meggybefőttet egy szűrőbe öntöm, a levéből egy keveset (bocs Kati, nem mértem le mennyi volt, de kb 1 dl) beletettem a túrós-mascarponés krémbe, hogy szép rózsaszín legyen. Habverővel még vertem egy kicsit, majd a kekszes alapra kanalaztam, elkentem szépen egyenletesen, és a hűtőbe került.

Jó neki, ha áll egy éjszakát a hűtőben, és másnap a lecsöpögtetett meggyel lehet díszíteni a tetejét. Szeletelésnél nem mindig lesznek tökéletes torta szeletek, ha valaki olyanra vágyik, akkor keverjen a krémbe egy kis zselatint (a zacskóján található feltételek szerint). Én személy szerint nem szeretem a zselatint, inkább esszük a nem tökéletes szeleteket.

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Házi MEDVEhagymás sajtos pogácsa – BEVÁLT RECEPT alapján!

Mindenesetre most az egyszerűbb utat választottam, és lementem a piacra....

Close