15 perces gesztenyetorta, recept

15 perces gesztenyetorta, recept

Story Highlights

  • Mindig is imádtam a gesztenyepürét, simán eltüntetek egyedül egy egészet. És magában, nem kell tejszínhab se rá. Ez ráadásul egy villámtorta.

 

 

Nem kell hozzá sok hozzávaló és aki szereti a gesztenyepürét, az imádni fogja. Látványos. Gyors. Finom.

A 15 perces gesztenyetorta, recept Hozzávalói egy 18 cm átmérőjű tortaformához:

  • 15 dkg kakaós keksz, én Győri Édes teljes kiőrlésű kakaós kekszet használtam
  • 8 dkg vaj
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone

A kekszet mozsárban széttöröm, hogy morzsás legyen. A 8 dkg vajat megolvasztom, összekeverem a keksszel és a tortaforma aljába egyengetem. Beteszem a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet. A felolvadt gesztenyemasszát a sajtreszelő nagy lyukú reszelőjén lereszelem, bár már elég puhára olvad, akkor elég szétnyomkodni kicsit villával. A mascarponét rákanalazom és habverővel homogén állagúra keverem. Én most aránylag finom gesztenyemasszát kaptam, de ízlés szerint lehet még ízesíteni egy kis rummal, vaníliás cukorral. Gondoltam egy meggyes verzióra is, de arról majd később…

15 perces gesztenyetorta
Szóval a krémet rákanalazom a kekszes alapra, elegyengetem és már mehet is a hűtőbe. Nekem egy éjszakát állt, de talán elég pár óra is neki. Tetejére gesztenyemasszát reszeltem, de tejszínhabbal lehet, hogy még tökéletesebb.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Vöröslencse egytál kolbász chipsszel

Ez az étel igazán különleges ízvilágot varázsol az asztalra. Én...

Close