15 PERCes – Citromtorta

15 PERCes – Citromtorta

Story Highlights

  • Juj, ez egy ezer éves recept. De most hogy itt az influenzaszezon, nem árt a sok C vitamin. Még a fórumos csajok közül  Lici osztotta meg velünk évekkel ezelőtt.

És ha már másképp nem tudom a gyerkőcbe belediktálni a gyümölcsöket, akkor próbáljuk meg torta formában.

Én nem vagyok egy nagy citrom-rajongó, de ez a torta tényleg nagyon finom, nyáron igazi hűsítő desszert, télen C vitamin forrás és nyári emlék, és nagy előnye, hogy percek alatt megvan.
Én 18 centis tortaformába csináltam, de ha duplázunk minden hozzávalót, akkor a 26 centisbe is tökéletes.

A Citromtorta Hozzávalói:

  • 10 dkg omlós keksz (én zabkekszet tettem bele),
  • kb. 15 dkg vaj,
  • 3 citrom,
  • 2 tojás,
  • 4 dkg cukor

Citromtorta

1. Törjük össze a kekszet (én mozsárban szoktam, vagy aprítóban, vagy szétverem a zacskóban egy fakanállal), és keverjük el kb. 4-5 dkg, olvasztott vajjal. A vajas-kekszet lapogassuk egy kapcsos tortaforma aljába, tegyük a hűtőbe míg elkészítjük a krémet.
2. Reszeljük le a 3 citrom héját, morzsoljuk össze kb. 3-4 dkg cukorral, adjunk hozzá a citromok levét, és 2 egész tojást. Keverjük alaposan el a krémet.
Vízfürdő felett, folyamatosan kevergetve sűrítsük be a krémet. Majd a még meleg krémbe keverjünk bele 10 dkg felkockázott vajat.
3. Öntsük a krémet a tésztára és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Vékony késsel válasszuk el a krémet a formától, mielőtt szétkapcsolnánk azt. Jó étvágyat!

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Sütés nélküli, 15 PERCes: TÚRÓtorta eperrel

Bár a tetején lévő zselatinért nem rajongok, de hát az...

Close