15 perc: Serpenyős Angol süti – bögrésen

15 perc: Serpenyős Angol süti – bögrésen

Story Highlights

  • Az angolok érdeme ez a finomság, a scone. Hipp-hopp összeállítjuk a tésztát, ellapogatjuk egy centisre, szaggatjuk, majd a sütő bekapcsolása nélkül tíz perc alatt készre sütünk tizenöt darab forró olvadt csokis, vajas teasüteményt. Mi a kényeztetés, ha ez nem? 

A receptre az Ízek és élmények blogon bukkantam, köszönet érte

A Serpenyős Angol süti Hozzávalói:

– 6 deka vaj
– 2 bögre liszt
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 tojás
– fél bögre cukor (inkább szűkebb fél)
– 1 csipet só
– 5 deka apróra vágott étcsokoládé (vagy amilyen tetszik
– 2-3 evőkanál tej

Serpenyős Angol süti

1. A tésztát összegyúrjuk. Én először nagyjából össze szoktam egyébként villával kavarni, és csak a végén gyúrom, akkor egy perc alatt kész is. A csokit már csak akkor gyúrjuk bele, ha a tészta összeállt!
2. Lisztezett felületen egy centisre nyújtjuk a tésztát.
3. 5-6 centis korongokat szaggatunk belőle. A maradékot visszagyúrjuk, újra nyújtjuk és szaggatjuk.
4. Egy serpenyőt vékonyan kivajazunk, rásorakoztatjuk a sütikéket, és közepes fokozaton 5-5 perc alatt megsütjük mindkét felüket. Felfelé fognak nőni, oldalirányba csak minimálisan, úgyhogy nem kell köztük nagy hézagot hagyni. A hőfokot egyébként nyilván minden tűzhelynél ki kell tapasztalni, mi a legideálisabb. Forrón és hidegen egyaránt finom! Nézegetni kell az alját, és ha már barnás színt kap, akkor fordítsuk meg, és inkább többször forgassuk. Ne nyújtsuk egy centinél vastagabbra sem, különben nem fognak átsülni.

Jó étvágyat!

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Klasszikus, réteges sajtos Stangli (bögrésen is)

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! A réteges sajtos Stangli...

Close