15-30 perc : Fekete- és zöldkagylók blansírozva

15-30 perc : Fekete- és zöldkagylók blansírozva

HOZZÁVALÓK 4 fő

  • 60 dkg feketekagyló
  • 20 dkg zöldkagyló
  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg friss bazsalikom
  • 2 dkg snidling
  • 3 dl tejföl
  • 1 csomag rukkola
  • 2 db citrom
  • 5 dkg koktélparadicsom
  • bors

15-30 perc

fekete kagylo-zold-kagylo-blansiroz-karacsony

A bazsalikomot, a snidlinget és 4-5 gerezd fokhagymát finomra vágjuk, és elkeverjük a tejfölben. Sózzuk, borsozzuk.Vizet forralunk, amelybe sót és fokhagymát teszünk. Ezzel a lével forrázzuk le a kagylókat. A rukkolából fészket formázunk, és ebbe helyezzük a feketekagylókat. Köré rendezzük a zöldkagylókat, és citromgerezdeket helyezünk melléjük. A zöldkagylókra teszünk a fűszeres tejfölből. Az ételt koktélparadicsommal díszítjük.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: tvpaprika.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
A szálkamentes HALfilé – Ponty filézése és szálkamentesítése; videó

Forrás: Sport1

Close